Kärlek är vapnet

Mammas fastkedjade elcykel blir stulen. Talibanerna tar över Kabul. Hatkommentarer flödar i sociala medier. Åsikterna är aggressiva. Nyheterna svämmar över av katastrofer av olika slag. Kriminaliteten ökar. Våldet eskalerar.
Vart tog kärleken och framtidstron vägen?
Den övergripande stämningen på jorden känns inte riktigt harmonisk, men hur får man en jord att bli harmonisk och är det ens möjligt? Kanske man ska skicka alla onda till ett eget land, typ Ondlandet? Så kan vi som vill leva i fred få göra det? Då kan de som vill vara onda spränga sig själva, stjäla och ta makten över varandra bäst de vill. Ingen föds ond sägs det, fast när blir man ond? När man knycker sin kompis spade i sandlådan eller först när man blir myndig och skjuter sin granne? Jag vet inte, men jag tror att kärleken är vapnet mot det onda. Om alla kände sig älskade så skulle ondskan försvinna. En naiv och löjlig tanke kan tyckas, men med kärlek kommer empati och om empati finns så skulle det inte finnas någon som knyckte en 81-årings elcykel, ingen skulle vilja förtrycka någon och ingen skulle ens komma på tanken att beröva någons liv.
Så.
Börja kriga.
Visa kärlek.

En reaktion till “Kärlek är vapnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.