Kommer du rösta på mig?

Är det bara jag som funderar på att starta ett nytt parti? Så oerhört deprimerande politisk scen det är i Sverige just nu. Det råder med all rätt dålig stämning i vårt vackra somriga land. Inte undra på. Partiledare som är åtalade, främlingsfientliga, makthungriga, opålitliga, obegripliga…och en polis skjuten. Pandemi. Kan det bli värre? Förmodligen. Alla skriker men ingen hör vad som sägs och den ton som politikerna anger klingar ut som en löpeldsnorm bland folket. Föga förvånande att det i kommentarsfälten flödar hat när inte ens politikerna visar acceptans och respekt mot varandra. Vart tog Moder Sveas trygga bröst vägen som jag så lugnt kunde luta mig mot?

När jag sitter och rensar ogräs funderar jag över mitt land som verkar vara i fritt fall. Kommer allt ordna sig av sig själv eller måste jag starta det där partiet som alltid har god ton, som alltid kommer stå för medmänsklighet och rättvisa, som förstatligar skola, vård och omsorg och som aldrig hoppar på andra partiers ideologi utan som alltid framför partiets visioner och framtidshopp? Vad ska mitt nya parti heta?

2 reaktioner till “Kommer du rösta på mig?

  1. Du är klok, kan snabbt gå helt åt fel håll.
    Min känsla är att du/vi världen är 10 år för sena. 😢☹️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.