Grattis Yoga!

Det finns nog lika många uppfattningar om vad Yoga är som det finns människor och inget är mer rätt än det andra. Så är iallafall min inställning till det som kallas yoga. Det är klart att det finns riktlinjer, historia, filosofi, livsstil med mera som ibland framförs och undervisas långt ifrån ursprunget, men jag är inte den som vare sig kan eller vill visa med hela handen vad som är rätt eller fel. Yoga för mig är att hitta balansen. Inte bara i en yogapose utan det handlar om att få den där inre pendeln att inte göra så stora rörelser mellan lycka och ångest. Kan inte vetenskapligt förklara varför min yogaträning varit så framgångsrik och vad det är som har fått min inre pendel att hålla sig i schack, men jag tror att det har att göra med att när jag är på mattan så är det bara jag där, bara lilla jag, som andas lugna, djupa andetag. Jag tävlar inte, jag presterar inte, jag kopplar bort alla räkningar, bekymmer, ljud, människor och känslor…90 minuter av att bara vara just där jag är. En fristad. En bubbla av återhämtning i sin bästa form. Denna fristad kan jag numer även ta med mig ibland utanför mattan vilket gör att livet blir tusan så mycket enklare att ta sig igenom. Låter det inte underbart? En bonus är ju självklart också att lederna hålls mjuka och kroppen i form. Måste tillägga att jag haft turen och lyckan att ha en lärare som vidarebefordrar sina kunskaper om yoga på ett alldeles utmärkt och otvunget sätt. Pratik från Indien. Innan han dök upp på scen hade jag nästan bestämt mig för att yoga inte var min grej, men det visade sig att jag hade fel och så här i efterhand är jag glad att jag inte hade stängt dörren.
Vet inte varför man kommit på att fira vissa saker vissa dagar men om Internationella Yogadagen som firas idag finns för att få så många människor som möjligt att uppmärksamma Yoga så vill jag gärna vara den som sprider vilka fördelar det kan ge om man praktiserar regelbundet.

Så…kom igen, vad väntar Du på!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.