Heja blåsippan i mig

Det blir som bekant sällan som man har tänkt sig då livet kryllar av faktorer vi inte styr över. Själv är jag rätt usel på att hantera sånt som är kopplat till kroppen till exempel ögonmigrän, näsblod eller prickar av alla slag på huden. Trots att jag intellektuellt vet att ingenting av det är livshotande eller ens farligt så reagerar min kropp på katastrof och hamnar i red alert-läge. När man som jag har alldeles för mycket fantasi blandat med katastroftankar bygger jag upp scenarier i mitt huvud där näsblodet gjort att jag ligger på golvet i en stor blodpöl, ögonmigränen är helt klart en hjärnblödning och prickarna är tecken på något stort fel som leder till plågsamma behandlingar och deformationer och paniken är ett faktum…Eller så var det förut ska jag säga. Då påverkades jag mycket kraftigare än jag gör nu. Den bästa ”medicinen” mot det när det händer är att jag tänker ”jaja låt det hända, låt mig förblöda, få den där hjärnblödningen, låt prickarna ta över min kropp, låt det ske”. Jag kämpar inte emot det helt enkelt, för vissa saker är bara som de är och det är bortkastad tid att försöka mästra situationen. Det har tagit ett tag att komma dit och helt bekväm med det är jag inte när det händer, men det är mitt mål att bara acceptera det utan att påverkas. Självklart har yogans filosofi och andningsövningar varit till stor hjälp och insikten att jag inte kan kontrollera allt.
Om blåsippan på bilden kunde tänka så tänkte den nog ungefär så här. ”Oj det kom lite snö, jäklar vad kallt det blev, men snart försvinner den och solen kommer snart”.

Bemästrar du livets alla nycker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.