Är cool i kylan…

Idag går jag ut för att värma mig trots att det är minusgrader. Mina fönster i huset är utplockade för renovering och de paraplyer som är uppsatta för skydd står inte emot varken kyla eller blåst. +6 grader i atlején…trodde våren hade gjort sin ankomst när det var supervarmt för nån vecka sen. Så var det ju tydligen inte. Vad gör jag då när det inte blir som jag har tänkt mig? Jo jag accepterar läget. Att ringa upp och skälla på en vädergud blir svårt, att skälla på hantverkarna känns bortkastat. Det går heller inte att ångra sig och sätta tillbaka de uttagna fönstren. Att vara irriterad och förbannad är inte min stil och för övrigt totalt destruktivt. Jag accepterar läget men förbättrar så gott jag kan. Mina yogamattor, kuddar och sopsäckar täcker nu mina fönstergluggar och hindrar några minusgrader att komma in. Kalla sovrum gillar jag ju redan och vill jag värma mig så kan jag gå ut eller tända en brasa i min underbara lilla kakelugn. Att acceptera situationer som jag befinner mig i är balsam för själen istället för att kämpa mot, vara arg, skriva ilskna kommentarer på sociala medier eller skälla på omgivningen och kriga sig trött och bitter. Många klagar nu på att de inte kan resa, inte åka till fjällen, inte planera bröllop, fester och middagar, inte kan göra dittan och dattan, de klagar på att allt är så tråkigt. Visst är en pandemi tråkig, men den pågår så länge den pågår. Under tiden får man sluta med att fokusera på allt som ”inte” går att göra utan vara tacksam för allt som man kan göra. Pandemin kommer att passera. Mina fönster kommer att komma och våren likaså.

En reaktion till “Är cool i kylan…

 1. Som alltid bra!!
  Björn

  [Priority]

  Björn Rosengren
  Founder & Executive Chairman Partner

  Skeppsbron 24, SE-111 30 Stockholm, Sweden
  1411 Broadway, 16th Floor, New York, NY 10018, USA
  T +46 8 661 50 47
  M +46 70 714 11 11

  http://www.prioritygroup.se

  Confidentiality Notice: This e-mail transmission may contain confidential or legally privileged information that is intended only
  for the individual or entity named in the e-mail address. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any
  disclosure, copying, distribution, or reliance upon the contents of this e-mail is strictly prohibited and may be unlawful. If you
  have received this e-mail in error, please notify the sender immediately by return e-mail and delete all copies of this message.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.