Balanskonstnär

Att balansera. Vad är det egentligen? För mig är det ibland att ta en kopp varmt te och glo rakt ut utan att analysera vad jag tittar på. En slags mental lock down. Men ibland kan det lika gärna vara ett tufft tennispass då fokus ligger på att få ordning på en gul boll en hel timme. Att hitta sin balans är som att vara en liten detektiv, för obalans kan smyga sig på om man inte är uppmärksam och den kan vara lurig. Iallafall är det så för mig. Helt plötsligt kan jag ha fått för mycket av någonting, som till exempel information om Covid. Det tog i och för sig inte lång tid innan jag helt slutade lyssna på nyhetsflödet då jag förstod att det gjorde mer skada än nytta. Att bli bombarderad med så mycket information och dessutom oftast med en domedagston gjorde att min vardag kändes olustig och det kändes som att det inte gick att värja sig från den verklighet som målades upp. Men det går att värja sig från det mesta. Idag uppdaterar jag Covidläget max en gång i veckan, vilket är mer än nog för att hålla koll på situationen. Virusets framfart och konsekvenserna av det kan jag inte värja mig ifrån men jag kan välja att ha rätt förhållningssätt till det för att må bra. Att gegga runt i saker är inte min grej helt enkelt.
Målningen du ser ovan heter ”Betalade jag momsen” och är en av mina absoluta favoriter. Jag sålde den för sex år sedan och den hänger idag i en magnifik herrgård. Hade jag valt titel idag hade den hetat ”Balanskonstnären”.

Hur gör du för att hålla balansen?

En reaktion till “Balanskonstnär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.