Basbehovens framtid

Eftersom jag lagt ner min konstsida och inte har hunnit göra någon ny så tänkte jag lägga upp mina ”gamla” konstverk här på bloggen lite då och då. Just den här målningen heter Basbehov. Beskrivningen i Bukowskis katalog om cirka hundra år kommer kanske låta så här: ”Ung trombonist studerar noter hängande över flygel i salongen på Arnöbergs Säteri. Utropspris: 5,8 miljoner”. Om hundra år. Vem vet om man ens handlar konst för pengar då? Pandemin har kanske förändrat hela världens marknadsekonomi och nya sätt att leva har växt fram. Basbehoven är nog likadana som idag med mat, luft, vatten, vild sex och så vidare men eventuellt har ett behov fått ännu större betydelse efter pandemin. Det sociala behovet. Efter lång tids distansering och när pandemin är över har vi lärt oss uppskatta än mer de gemensamma upplevelserna och närheten till varandra. Det kommer medföra att teatrarna blomstrar, konsterthallarna spelar för fulla hus, musikfestivalerna avlöser varandra, idrottsarenorna lockar publik som aldrig förr, biograferna har premiärer varje vecka, biljetter till konsthallarna är högvaluta. Kort sagt så kommer kulturlivet få helt ny status och utropspriset på min målning kommer kanske vara: Ett årskort till Nationalmuseum.
Pandemins härjning visste jag ingenting om när jag målade tavlan för sju år sedan. Då tänkte jag bara på att få förmedla ett av mina viktigaste basbehov. Musik. Utan musik kan livet kvitta.
Vad är ditt basbehov?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.