220 säsonger so far

Det mesta idag verkar handla om säsonger. Tänk alla TV-serier som ständigt kommer med nya säsonger och som miljontals fans sitter klistrade vid. Till och med jag startar en ny säsong i min youtubekanal ”Strängnäs möter” nu på söndag (tyvärr inte lika många fans som sitter klistrade…än så länge 😂) Den här bloggen är inne på säsong 4 om man delar året i två. Naturen förbereder även den en ny säsong: hösten. Det är min absoluta favoritsäsong. Då börjar svampsäsongen, jaktsäsongen och det är högsäsong i lingonskogen men lågsäsong på badplatserna. För egen del ser jag mitt liv i säsonger och som i en cirkel. På ett år har jag fyra säsonger. Första halvcirkeln är vintern och våren och andra cirkeln är sommaren och hösten. Varje säsong är som ett eget år i sig. Jag är 55 år så jag har levt i 220 säsonger. Ser man det så, så känns det ju som jag redan har levt ett långt och rikt liv. Vilket jag har och gör! Tänk om jag skulle bli 110 år, då har jag levt 440 säsonger. Vilken TV-serie skulle hålla för så många avsnitt? Förmodligen ingen. Verkligheten överträffar dikten och jag är tacksam över att livet bjuder på så många skiftningar. Undrar om Covid19 kommer gå in i säsong 2 eller om det ”bara” blir en säsong av den? Oavsett vad så är den säsongsbetonad och så småningom lägger vi Covid19-säsongen bakom oss. Glöm inte det!

Ser du ditt liv i säsonger?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.