Vaccin mot rädsla?

Rädslan är stark och vår största fiende. Häromdagen blev jag utskälld av en äldre dam när jag gick in i en liten butik som man brukade göra FC (före Corona). Utan att ens ha viruset i tanken tänkte jag oskyldigt bara köpa en bulle. Rädslan i damen hade förvandlats till aggression och hon försvarade sig mot mig som om jag var ett levande kemiskt vapen som var redo att förgöra henne. Hon viftade hotfullt med käppen och skrek åt mig att gå ut och att jag inte fick vara där. Konstaterar även att tonen i det offentliga rummet också andas aggressivitet och många viftar med sina käppar. Så många krönikörer som älskar att piska den stackars Tegnell som enligt mig gör ett fantastiskt jobb. Vem som än haft hans position och vad den än hade gjort hade fått ta skit. Sosse som moderat. Alla hade gjort fel. Rädslan är farligare än viruset och det är kanske än svårare att hitta vaccin mot. Mitt vaccin mot rädsla är att meditera och andas. Önskar jag kunde hjälpa den rädda damen med det.

Är du rädd?

4 reaktioner till “Vaccin mot rädsla?

 1. Bra inlägg. Nej jag är inte rädd, inte det minsta.
  Men jag är rädd för det du beskriver och jag har beundrat Tegnell från dag 1❤️

  Gilla

 2. Kloka ord.
  Jag tror att människors okunskap (vilket är svårt att göra någonting åt) och medias urusla hantering i frågan (vilket går att göra någonting åt genom att avskeda ca 80% av journalistkåren) är den främsta anledningen till den så utbredda rädslan.

  Nej, jag är inte rädd 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.