Headstand i en kanot

För mig handlar välbefinnande om balans. Ett sätt för mig att vara balanserad är att praktisera yogans alla delar och att sticka ut i naturen och säga tjena, tjena till allt det vackra som den erbjuder. Igår var jag ute och paddlade. Där handlade det om en ny slags balans, nämligen att inte välta med kanoten. Min medpaddlare var min yogalärare och ingen av oss hade paddlat tidigare (eller jag har, men det var så länge sen så det räknas inte). Det gick ändå ganska snabbt för oss att hitta rätt rytm och hur man styrde och vips så satt vi där balanserade i vår kanot samtidigt som vi sakta gled fram och lyssnade på tystnaden. Fåglarnas läten bröt den ibland och ljudet ekade mellan bergsväggarna. Det blev den där magiska känslan man kan få i naturen då man känner att man hör ihop med den på nåt vis. Den sociala distanseringen som gäller idag verkar få många att tappa balansen. Friheten att göra saker är inte lika självklar som förr trots att man kanske inte använde friheten när man hade den. Hörde att en beklagade sig över att han inte kunde åka in till stan som förr, men när samtalet fördjupades så visade det sig att han aldrig brukade åka in till stan överhuvudtaget. Social distansering behöver inte betyda total isolering. Även om jag tycker det är en bra idé att ha lite distans till sig själv många gånger så är ett bra tips att ta med sig själv på lite upptåg i naturen. Mitt nästa mål är att stå på huvudet i en kanot. Det ska jag testa en varm sommardag då vattnet uppnått en temperatur på minst 24 grader. Snart är vi där!

2 reaktioner till “Headstand i en kanot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.