Tiden FC och tiden EC

Undrar vad meningen är med att FHM på sin hemsida dagligen rapporterar i ett räkneverk hur många som dött, hur många som intensivvårdas och hur många som insjuknat i Covid19? Undrar vad meningen är med att en del journalister ställer frågor som experterna måste svara antagande på? Ingen vet egentligen någonting säkert om framtiden idag, det är väl det enda vi vet med all säkerhet. Vi vet inte när det är över och vi vet inget om konsekvenserna. Under den tid vi ingenting vet om hur det ska gå, ungefär som det alltid är, så skulle jag vilja i detta inlägg vara en motpol till allt negativt ponerande. Jag tror så här. Vi är i en säregen situation men den kommer gå över. Vi kommer att få en ny tideräkning, Före Corona och Efter Corona. EC kommer nya slags arbeten skapas, nya värderingar kommer leda till ny politik och fördelningen av våra resurser kommer alla till del i samhället. Vårt sätt att resa kommer ändras och miljön kommer må bättre då andra värden än konsumtion kommer gälla. Det kommer bli bra, inte som förr, men allt kommer bli bra. När jag städade idag ramlade dessa roliga bildremsor fram ur ett dammigt kuvert. Inte visste jag då, för 30 år sedan, att livet skulle vara så guppigt och krisigt, ibland med 500% ränta och skilsmässor och vårdnadstvister och statsmannamord och arbetslöshet och sorg och bedrövelse, men tittar jag tillbaka så blev det ändå ganska bra och det tror jag även att det blir efter den här krisen.
Vad tror du?

2 reaktioner till “Tiden FC och tiden EC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.