O(h)ro

Det är inte Coronaviruset som oroat mig de senaste veckorna. Efter en vanlig mammografi fick jag inte det där brevet där det brukar stå att allt är bra, utan istället blev jag kallad till en kompletterande undersökning på Mammoenheten. Jag skulle få vänta i sex veckor på att få komma. Var de tokiga? Skulle jag leva i limbo i sex veckor med tankar om att jag kanske hade cancer, kanske skulle tappa allt hår, kanske genomlida tuffa behandlingar, kanske till och med dö? Med brevet i handen ringde jag direkt till mottagningen och bad att få komma dagen efter, men det gick ju naturligtvis inte. De erbjöd mig att stå på återbudslistan. Hur skulle jag klara detta? Att vänta i sex veckor? Andas med magen. Ta inte ut något i förskott. Allt löser sig. Vad hade jag för val annat än att acceptera situationen? Hade jag inte haft yogan hade jag legat och krampat i fosterställning och varit helt övertygad om att livet var över, men tack och lov kunde jag med andningens hjälp samla mig och leva i stort sett som vanligt under tiden. Visst har frågan hängt som en svart dimma över mig, men jag har kunnat hantera det. Så plötsligt fick jag ett samtal från Mammoenheten och jag fick komma fyra veckor tidigare än tänkt. Väl där togs nu ytterligare bilder och en läkare utförde även ett ultraljud. Han frågade mig om jag känt något, men jag sa att de är lika tomma och innehållslösa som alltid. Han skrattade och utförde undersökningen. Resultatet ser ni ovan. När jag fick beskedet att allt var normalt så älskade jag verkligen läkaren och de två sjuksköterskorna som var i rummet. Vi började prata om Corona och dess effekter. Jag var den enda patienten på avdelningen. De har nämligen stängt mottagningen. Inga undersökningar utförs längre. De har till och med skjutit upp canceroperationerna. Vilket förfärligt beslut för alla patienter som inte får sin vård, vilket lidande! Tänk om jag hade fått ett annat besked idag och få veta att min operation var uppskjuten på oviss framtid? Då tror jag ingen yoga i världen hade hjälpt, iallafall inte det akuta problemet. Det är först efter den här krisen vi får se om alla de åtgärder som gjordes var de rätta. Själv hoppas jag att så få människor som möjligt kommer få lida och att ordspråket ”inget ont som inte har något gott med sig” har rätt.

3 reaktioner till “O(h)ro

  1. Så skönt att du åtminstone kunde ställa dig i återbudslistan. Men ännu skönare så klart att det inte var något farligt.
    De där väntetiderna är vidriga!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.