1:a Advänt

Idag är startknappen för nedräkning till julafton (=Jesus ankomst, inte jultomtens). Eller är det en upptrappning mot årets största familjeångest? Det beror på vem man frågar förstås. Frågar du mig vad det är för dag idag så blir svaret, en underbar dag. Inte för att det är 24 dagar kvar till jul utan för att den här dagen är lika värdefull som alla andra dagar på året. Just den här årstiden njuter jag av mörkret och av alla glittrande ljus i träd och på balkonger och de levande ljus och brasor jag får tända. Promenaderna med knarr under skorna och de fantastiska soluppgångarna som kan förekomma fyller mig med styrka. Om jag hade skrivit en önskelista hade den sett ut så här:
Hälsa till alla (inte hej hej hej alltså, utan att alla ska få vara friska)
Tid med mina vänner
Ostkaka med grädde och hallonsylt

Vad önskar du dig?

(OBS! Ni som gått i taket av förfäran över tron att jag stavat advent fel kan vara lugna. Det har jag inte, men advent betyder ankomst och enligt den kristna tron väntar de på kristus födelse=advänt. En liten ordvitsgrej, fattar du?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.