Bron från Oro till Harmoni

Som den skeptiker jag är har jag konstant förkastat allt som handlar om att finna ro genom att fokusera på andningen. Nu vet jag bättre. Jag är ett vandrande bevis på att det verkligen funkar. För några år sedan pågick ett slags stökigt krig inom mig. En ständig följeslagare var en gnagande oro som tuggade hål på både självkänsla, glädje och livskraft. Vilket i sin tur släppte sorg, meningslöshet och misströstan in genom de hål som uppstått. Vilket i sin tur ledde till att andningen aldrig förekom längre ner än till halsen. Vilket i sin tur ledde till att jag ofta hade nackspärr, vilket i sin tur ledde till lite ryggskott då och då. Trots att jag tränade och tränade och höll kroppen i trim. Det jag helt glömde bort var att andas. Jo, självklart andades jag men bara så minimalt och ytligt som möjligt för att hålla mig vid liv. Att livet går upp och ner det är naturligt och ingen nyhet, men när livet går mer ner än upp då kan det vara en bra idé att försöka hitta tillbaka till balansen. I mitt fall slumpade det sig så att jag fick kontakt med yoga, men inte vilken yoga som helst utan yoga med Pratik. Redan efter hans första session kände jag att något positivt hände. Inte så mycket kroppsligen utan mer innerligt. Det han sa hade större betydelse för mig än de asanas jag gjorde. Eftersom jag inte bara är skeptiker utan även är utrustad med en stor portion nyfikenhet tog jag extra lektioner av Pratik för att lära mig mer om filosofin och livsstilen. Ju mer jag lär mig desto mer vill jag veta. Yogan finns numer i mitt liv som en naturlig del och det har fått flera goda effekter. Så som att andningen fungerar som en läkande bro OM jag av någon anledning skulle känna oro. Har inte heller drabbats av nackspärr, ryggont eller varit osunt nedstämd. Balansen är återställd, kriget är över. Det är jag så tacksam över. I början på nästa år ska jag åka på Pratiks yogaretreat. Längtar redan. Följer du med?

3 reaktioner till “Bron från Oro till Harmoni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.