Ja, jag vill komma ut

Förmodligen räknas visitkort till forntiden men jag tryckte upp några stycken på uppmaning från en vän som hävdade motsatsen. I början av veckan hade jag besök av en förutvarande journalistkollega. Han har modigt nog startat en Youtube-kanal där han samtalar med personer som får tala till punkt. Han vill låta idédebatten flöda helt enkelt och samtalen kan handla om allt mellan himmel och jord. I slutet av veckan träffade jag en annan person som även han ska starta en Youtube-kanal men med en helt annan inriktning. Förra veckan var jag på en bokrelease och kommande vecka ska jag på ytterligare en. Vad har nu allt det här gemensamt? Svaret är publik. Kommer youtubarna få sina prenumeranter och tittare? Kommer författarna få sina läsare? Hur kommer alla ut med allting idag? Konkurrensen är stenhård om publiken och publiken är stenhård. Iallafall om jag ska räkna mig själv som publik. Jag ser i sällsynta fall på reklamtv och på fejsbok scrollar jag snabbare än snabbt förbi all oändlig reklam och larviga delningar med hundar som sötchockar eller konstiga sminkprodukter eller upplysningar om ”vänner” som kommer delta i olika evenemang. Är medveten om att jag själv är en av de som ”raggar” publik på sociala media men vad ska man göra om man vill berätta något? Kanske måste jag ge min vän rätt? Visitkort kanske är nyckeln till publiken? Något fysiskt som man får i sin hand. Något som man kan ta på och titta på i lugn och ro istället för allt det flyktiga på nätet som bara fladdrar förbi som någon slags osalig ande?

En chockerande rubrik sägs öka intresset bland publiken…trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.