Överflödet äcklar mig

Var en sväng till huvudstaden i veckan och kunde inte undvika att titta in i klädbutikerna jag var tvungen att passera. Kläder, kläder, kläder. Proppfulla bågnande klädställ, hög efter hög med tröjor i tveksamma material, köp 3 för 1, 70% rea…vilket galet överflöd. Kom självklart att tänka på alla klädföretag som bränner tonvis med kläder per år. Är det inte lite konstigt att den som beräknar hur mycket plagg som förväntas säljas inte får sparken? Jag menar att göra en sådan felkalkyl så flera ton nya kläder måste brännas? Är det inte det som kallas glädjekalkyl? Och hur kan klädföretagen göra om samma misstag år efter år? För mig helt obegripligt. Företagen skulle väl rimligtvis tjäna en massa pengar på att producera det som kommer säljas istället för att köpa in för mycket material och anställa en massa som ska sy ihop allt och sen hela proceduren att ta hand om allt det som blivit över? För att inte tala om vad moder jord skulle tjäna på det. Eller har jag missat nåt?
När jag var yngre köpte jag ett par Levi´s 501:or som jag slet ut och sen köpte ett par nya. Samma sak med skor och vinterjacka. Men då var det nog bättre kvalitet än vad det är idag. Jag hoppas kvalitetstänket kommer tillbaka nu i denna klimathotsbistra tid.
Så. Ville bara få det ur mig.
Trevlig söndag!

En reaktion till “Överflödet äcklar mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.