Nej, jag ångrar ingenting

I helgen frågade min man om jag ångrade någonting som jag gjort eller inte gjort i livet. Mitt svar var nej. Han var inte nöjd med mitt svar och försökte envist locka fram något i min historia som jag velat gjort annorlunda. Hur han än försökte så fick han inte höra något som jag ångrar eller som jag velat göra annorlunda, trots mitt trassliga, brokiga, knasiga, aparta liv. Det av den enkla anledningen att jag inte ser livet på det sättet. Hur skulle det se ut att gå och ångra sig hela tiden och vad skulle meningen med det vara? Att ångra saker är att förspilla värdefull tid på något som ändå aldrig går att ändra på. I efterhand kan jag dock se att jag kunde ha tagit andra beslut än jag gjorde då, om jag visste det jag vet nu, men då var då och jag hade inte den erfarenheten jag har nu när jag tittar tillbaka på det jag gjorde då. Enkelt uttryck så är man där man är. Man har de kunskaper man har. Man vet vad man vet och man agerar utifrån den person man just befinner sig att vara. Min man däremot rabblade upp en hel massa saker som han ångrar och som håller honom sömnlös på nätterna trots att inget av det han ångrar går att göra ogjort. Däremot är det alltid bra att ta med sina erfarenheter så man i framtiden inte gör om samma felaktiga beslut som man tidigare gjort. Ofta när det blir fel har man agerat för fort och därför kan det vara bra att stilla tankarna ibland. Det brukar jag göra rätt ofta. En del kallar det för meditation. Jag kallar det för att besöka min inre spegel.
Är du en som ångrar dig?

9 reaktioner till “Nej, jag ångrar ingenting

 1. Nog finns det ett och annat som jag inte borde ha gjort. Men eftersom samtiden inte har så mycket till övers för förståelse eller försoning vet jag inte om det är nån idé att erkänna det, annat än inför sig själv.

  Gillad av 1 person

  1. Oj, är det så illa med samtiden??? Jag är inte religös men de här textraderna av Stevie Wonder , låten As tycker jag är väldigt tänkvärda – vad tycker du?

   We all know sometimes life’s hates and troubles
   Can make you wish you were born in another time and space
   But you can bet your life times that and twice its double
   That God knew exactly where he wanted you to be placed

   So make sure when you say you’re in it but not of it
   You’re not helping to make this earth a place sometimes called Hell
   Change your words into truths and then change that truth into love
   And maybe our children’s grandchildren
   And their great-great-grandchildren will tell
   I’ll be loving you

   Gillad av 1 person

 2. Mycket bra. De som läser detta och vet att jag är din man och känner mig förstår nog att jag ångrar en del av vad jag gjort.

  [signature_1435399961]
  Björn Rosengren
  Founder & Executive Chairman Partner
  Skeppsbron 24, SE-111 30 Stockholm, Sweden
  345 Seventh Ave, 18th Floor, New York, NY 10001, USA
  T(office) +46 8 661 50 47
  M +46 70 714 11 11

  http://www.prioritygroup.se
  Confidentiality Notice: This e-mail transmission may contain confidential or legally privileged information that is intended only
  for the individual or entity named in the e-mail address. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any
  disclosure, copying, distribution, or reliance upon the contents of this e-mail is strictly prohibited and may be unlawful. If you
  have received this e-mail in error, please notify the sender immediately by return e-mail and delete all copies of this message.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.