Tidlös frihet

Ibland känns det som det är söndag fast det är tisdag. Ibland som torsdag fast det är måndag. Det är konstigt att en dag kan kännas som en annan dag som i jordens bemärkelse inte är särskilt annorlunda än den andra. Dagarna är uppfunna av oss så vi ska kunna ruta in våra liv och inte bli förvirrade och så att traditioner ska kunna följas. Naturen följer de förutsättningar som erbjuds. Den har inga andra val. Djur och växter har anpassat sig efter solljus och värme och de följer den rytmen efter sin förmåga. På mina promenader kan jag förvånas över hur folk klär sig efter datum istället för hur själva väderleken i realiteten är. Nu i september som är en höstmånad har jag sett både dunjackor med pälskrage och varma halsdukar runt halsarna trots att det är 18 plusgrader. Det är ju höst = varma kläder. Jag vill leva utan klocka. Utan dagar, månader och år. Jag vill vara fri att följa naturens klocka. Äta när jag är hungrig, inte för att klockan är 12, sova när jag är trött, inte för att klockan är tjugotvå, vakna när jag har sovit klart, inte för att klockan ringer, vara social när jag behöver, inte för att jag bokat in en kompisträff tre månader innan. Allt har blivit så onaturligt. Jag tror vi har glömt bort att vara människor ibland. Idag har vi kollektivt bestämt att det är lördag, men det skiter jag i. Det är min dag och solen lyser. Det räcker så. Ett litet steg mot friheten.

En reaktion till “Tidlös frihet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.