”Äppeltrollet” ställs ut på Louvren!

”Äppeltrollet” 20×40 Blandteknik
Algot Segnestam

Det här verket skulle kunna platsa på vilken prestigefylld konstarena som helst ute i stora vida världen. För så här kan konst se ut idag och dagens gallerister tar dessa verk på stort allvar. Fick ta del av en inbjudan till en höstvernissage där fyra konstnärer ska ställa ut på en av Sveriges hippaste galleri. ”Äppeltrollet” hade inte stuckit ut på något sätt. Konst sägs ska väcka känslor, spegla samtiden och även vara nydanande för att vara intressant och för att få en chans att visa upp sig för omvärlden. Om jag då utgår från att ”Äppeltrollet” är på denna utställning och om jag ska tolka samtiden genom att analysera den, så verkar samtiden ha stannat upp i utvecklingen och vara bakåtsträvande naivt. I och för sig stämmer det, om man tänker på den politiska arenan och allt hemskt som händer i världen. Kanske ”Äppeltrollet” är en tolkning av vissa av världens politiska ledare? Hursomhelst kan jag inte se tillstymmelse till förfining, hantverk eller kunskap. Det nydanande är också lite svårt att se i ett verk som utförts på samma sätt som vi gjort ända sedan vi började avbilda vår omvärld. Väcker den känslor? Uppenbarligen. I ”Äppeltrollets” fall så väcker den mina känslor för att jag älskar konstnären i fråga och allt han gör älskar jag. Men så kan väl fallet inte vara när gallerister väljer ut sina konstnärer…eller? Vad tror du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.