Bucketlist blev Fuckuplist

Då och då hör jag folk prata om sina bucketlistor, alltså en lista med vad man vill ha gjort innan man lägger näsan i vädret. Själv har jag aldrig ägnat en tanke åt en sån lista förrän någon frågade mig vad jag hade kvar på min bucketlista. Tyvärr kunde jag inte spontant komma på något som jag kände att jag hade någon längtan efter att avklara. Kände mig extremt tråkig bland sällskapet som pepprade ut önskningar som kulsprutor. Starta café, hoppa fallskärm, åka Transibiriska järnvägen, springa New York Maraton, rida på en elefant, vandra i djungeln, äta på en femstjärnig restaurang…herregud vad ville jag? Har nu tänkt på saken. Oturligt nog kom jag fram till att jag har önskningar som är totalt omöjliga att genomföra oavsett vad Gunde Svan säger (ingenting är omöjligt). Att dansa balett på en scen med stor publik till exempel eller sjunga ”Nattens drottning” på Operan är utan tvekan fetkört. Det känns också rätt långt bort att jag står bredvid en flygel och en ståbas på en rökig bar och sjunger smäktande bossanova-låtar. Att vara spion utrustad med en liten pistol i strumpebandshållaren känns också lite utdaterat och svårt att genomföra. Nu är dessa saker ingenting som jag går och sörjer över att jag aldrig gjorde och aldrig kommer göra. Det kanske låter tråkigt, men jag är rätt nöjd med livet som det är. Det finns så mycket fint att vara lycklig över varje dag. En av Buddhas fyra sanningar säger att det är begäret som gör oss lidande, men visst, till hösten ska jag börja ta balettlektioner…så man vet ju aldrig!

Vad står på din bucketlist?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.