Inte gröna fingrar kanske, men flinka

Detta är inlägg nummer 100 på denna blogg. Min förhoppning är att Du som läser får en tankeställare, en läsupplevelse eller kanske till och med roas och skrattar till nångång. I maj satte jag purjolöksfrön i en hink och följde slaviskt de tips och instruktioner som jag fått. Nu är det augusti och som Du kan se på bilden ovan, så kan jag knappast göra en purjolökssoppa av dem riktigt ännu. De ser fortfarande ut som grässtrån och ibland undrar jag om jag någonsin kommer stå där som en salig Ernst Kirchsteiger med en knippe purjo i famnen och uttrycka mig poetiskt över min skörd. Odla är kanske inte min grej. En gång fick jag en orkidé i present och jag bestämde mig för att vårda den som mitt eget barn för att visa omgivningen att även jag kan lyckas med växter. Jag googlade och tog reda på hur den skulle skötas. Jag doppade den i kallt vatten några minuter så ofta som det stod att jag skulle göra det och jag pratade kärleksfullt till den nästan varje dag. Den var så vacker med alla sina fina blommor och mitt ”grönafingrar-självförtroende” växte. Efter några månader inspekterade min man intresserat orkidén, som fortfarande hade sina fina blommor kvar, och han berömde mig och sa att jag ändå kanske hade gröna fingrar. Ända tills han kände på blommorna och konstaterade att de var av tyg/plast! Det var som jag fick ett knytnävslag i solarplexus. Hade jag verkligen vattnat en plastblomma i alla dessa månader? Han skrattade medan jag försvarade benhårt att den visst var äkta. Men det var den inte. Det var en fejkorkidé i äkta plast. Nu kanske ni förstår nivån på min talang i trädgårdssammanhang…men tror ni att jag ger upp? Sanningen är nog att jag inte har gröna fingrar, men flinka fingrar har jag som glatt valsar över tangenterna och det kommer de nog att göra minst 100 inlägg till!

TACK för att Du läser! ❤️

2 reaktioner till “Inte gröna fingrar kanske, men flinka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.