Kroppen och jag är överens…för det mesta

Att dricka har aldrig varit min grej. Vare sig alkohol eller vatten. Det är sällan jag är törstig, men så svettas jag i stort sett aldrig heller så det kanske är därför. Balansen i kroppen verkar helt enkelt vara ok. Nu i denna värmebölja luras jag nästan att bli nervös och få dåligt samvete för att jag har så svårt att dricka och för att det tjatas om att man måste dricka mycket. Samtidigt har jag i bakhuvudet en läkares ord när jag frågade honom en gång om jag dricker för lite. Han sa att jag ska lyssna på min kropp. Den säger till när den blir törstig och är kisset ljusgult så dricker man lagom. Hans ord bekräftade egentligen vad jag redan gjorde och visste. Lyssnar på min kropp. Så som jag oftast gör. Kurr i magen, då äter jag. Sömn i ögonen, då sover jag. Spring i benen, då springer jag. Sötsugen, ja då tar jag nåt sött. Sedan kan ju kroppen försöka luras och säga att den alltid är sötsugen eller alltid hungrig, men då har jag förlorat balansen och måste fråga mig vad jag egentligen längtar efter. Svaret på det är väldigt olika. Ibland är det sällskap jag saknar, ibland är jag sysslolös, ibland har jag haft en slarvig mathållning…som sagt, det kan vara olika. Det viktigaste är att vi kommunicerar. Jag och kroppen. Då funkar allt som bäst.

Snackar du och din kropp?

2 reaktioner till “Kroppen och jag är överens…för det mesta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.