Allt har en baksida

Ju mer information jag utsätts för desto mindre känner jag mig informerad. Istället för fyra loppisar finns det fyrtio loppisar att välja på. Istället för ett mindre antal fantastiska utflyktsmål finns där nu flera hundra ”som är värt att besöka”. Det är klart att alla skriver så om sina verksamheter för att locka folk, men flera gånger har jag hamnat på kaféer”/utflyktsmål då jag i efterhand känt mig lurad och besviken. Särskilt när jag sitter där på en fallfärdig pall med en massproducerad dammsugare från Delicato framför mig och just har tittat på skräp som någon hittat på sin vind och ställt ut i carporten. I tyst vrede men med ett ödmjukt yttre sitter jag och undrar var gränsen mellan seriöst och lurendrejeri går. Särskilt om reklamen för de ställena utmärkt sig storvulet i sin reklam. Pärlorna däremot som jag mest av en slump har hittat och besökt har knappt haft en centimeterstor annons i gratisbladen som delas ut till alla hushåll. Personligen blir det för mycket av allt och förvirring uppstår mer än klarhet. Valen har blivit för många. Kvaliteten har sjunkit och trovärdigheten i informationen har urholkats. Di Leva funderar som jag …Vem ska man tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är så här? Information i all ära och ja till att folk har drömmar och idéer men visst kan det bli lite väl mycket och missvisande ibland? Eller har jag helt enkelt blivit för stroppig med för höga krav?

5 reaktioner till “Allt har en baksida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.