Ja ja, hon hade väl rätt…

Igår yogade jag i 30 graders stekande sol på Ångbåtsbryggan och höll på att svettas ihjäl. Idag höll jag både på att frysa ihjäl OCH flyga iväg i en stormby när jag gick min morgonpromenad i endast 13 grader (48 kilo är väl ingenting att lyfta för en kraftig vind?). Allt är föränderligt, inte bara vädret utan allt, och allt kan förändras fort. Förutsättningarna skiftar utan förvarning och helt utom vår kontroll. Då är det bra om man har lärt sig att hitta lugnet i sig istället för att gå sönder i tusen bitar eller bli en blöt fläck på golvet. Att man kan lita på det där orubbliga, stadiga och trygga lugnet. Det där som kan vara så svårt att hitta när allt ställs på ända och ingenting blev som man tänkt. När jag numera utsätts för oväntade skiftningar i tillvaron återvänder jag mentalt till mitten av min kropp och tänker ”Focus on the breath”. När jag gör det är det som att jag är ett lok som kopplar bort alla vagnar. Där finns bara jag, loket och absolut inget annat. Det känns väldigt konstigt att det är just jag som skriver det här, jag, som i stort sett har varit andningsmotståndsaktivist en gång i tiden. Då, när jag alltid hade nackspärr och då, när oron red mig som en mara i tid och otid. Det är annat nu. Via yogans andningsövningar har lugnet flyttat in hos mig och kunskapen om hur min kropp reagerar och varför har ökat. Nu tänker jag inte bli en andningshallelujaaktivist, men jag kan varmt rekommendera att försöka hitta sin andnings lugnande effekter för att lättare kunna hantera alla oförutsägbara förändringar som vi ofrånkomligen utsätts för och kommer att utsättas för genom livet.

”FOCUS ON THE BREATH” eller som min mor alltid sagt till mig och som jag högaktningsfullt genom min uppväxt alltid skitit i: ”Andas med magen”. Jag hör hennes eviga tjat, men okej morsan, du hade rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.