Borta med vinden

Flera vänner runtom mig rabblar upp långa listor med vad som ska ske under sommarens korta veckor. För en del stundar en sommar med ett fullt program, strikt planerade sedan månader tillbaka. Resor ska göras, vänner ska besökas, fester ska avklaras, umgänge med släktingar ska ske och hängmattor ska slitas. För egen del vill jag följa vinden. Inte vara uppbokad, utan bara vara spontan och fri. Det som kan vara kruxet med att vara spontan och fri är att det kan vara svårt att få plats i alla de där fulla programmen som gjorts av de man vill vara spontan och fri med.
Det är en konst att landa när man är ett frö i vinden.
Det är en konst att finna ro i en begränsad ledighet.
Den vanligaste frågan så här års till mig är ”och vad ska du göra i sommar?”. ”Bara vara” brukar jag svara och då uppstår ett plötsligt vakuum och en tystnad som jag inte kan tolka annat än att de 1. inte har förstått vad jag menar 2. att de inte tror på vad jag säger eller 3. de tycker synd om mig. Reaktionen när vakuumet bryts brukar bli ”jaha vad härligt” och så ser de skeptiska ut. Att ”bara vara” behöver inte betyda att jag sitter och glor rakt fram i någon slags sysslolös tillvaro, nej, jag kommer besöka museer, åka båt, hälsa på vänner och bekanta, skulptera, måla om uthuset, umgås med släktingar, spela spel, gå på konserter, kanske bada, men allt kommer att ske totalt utan struktur och helt utan planering. Allt kommer ske om jag känner för det och när jag känner för det. Är det inte det som är den ultimata ledigheten? Att få segla i livets vindar och slippa vara uppbunden några få veckor om året?

4 reaktioner till “Borta med vinden

  1. Jag håller fullständigt med dig. Mitt största nöje är att sitta i en rabatt och rensa ogräs och lyssna på någon bra sommarpratare. ( Så många bra i sommar)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.