Motsatsord till domedag? Framtidsmorgon?

Om 50 år kommer inga krig existera. De giftiga fabrikerna har blivit miljövänliga. Konsumtionen har minskat med 85% och ingen på jorden svälter. Sjukdomarna som varit hälsorelaterade hör till historien och de fåtal som drabbas av cancer kan pusta ut då forskarna hittat ett universalbotemedel för alla sorter av cancer som inte blivit utrotade. Det finns lika många religioner, ismer och trosuppfattningar som människor och alla accepteras utan att ifrågasättas. Regnskogarna växer som aldrig förr och korallreven gnistrar och strålar med färger som inte går att uttala och en artrikedom som ännu inte helt kartlagts kartläggs. Isbjörnarna har kommit tillbaka och fiskarna är friska. Karriär, makthunger och obalanserad rikedom är omodernt. Polis, militär, diktatur och fängelser är något man bara kan hitta i historiska uppslagsverk i något av de vackra biblioteken som pryder våra små idylliska orter. Alla sociala medier är nedsläckta och fiken, restauranger och festivaler har fått en renässans. Jorden mår bra, djuren mår bra och vi mår bra. Vill inte alla ha det så? Fram med en forskningsrapport som talar om för oss hur vi ska bete oss för att uppnå detta.

Tack.

Skriver detta inlägg som en motpol till mediernas mörka profetior om framtiden. Vill understryka att jag därmed inte blundar för problemen men önskar att det fanns mer konstruktiva och hoppfulla visioner. Hoppet måste näras. Inte bara rädslan.

3 reaktioner till “Motsatsord till domedag? Framtidsmorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.