Falsk Madonna vs äkta spindeltråd

Kära läsare. Såg Madonnas omtalade falsksångsinsats i Tel Aviv. Såg även den manipulerade versionen av samma framförande då rösten var autotuned där det inte fanns en enda falsk ton levererad. Hela inslaget och hela händelsen andas desperation och det känns sorgligt att betrakta. Undrar vad som hade hänt om hon hade gjort samma framförande som 25-åring? Hade någon tyckt att hon skulle fortsätta? Hon har visserligen aldrig varit känd för sin sångröst utan mer för att hon kan leverera storslagna shower och i viss mån chockera, plus att hon verkligen varit en driven businesswoman av rang. Nu chockerar hon men inte på det sätt som jag tror hon hade tänkt sig (har svårt att analysera vad hennes budskap egentligen var…) Om jag var Madonna skulle jag så här i efterhand känna mig en aning fånig i de silvriga robotkläderna och den X-dekorerade piratlappen för ena ögat. Dessutom skulle jag sitta med ansiktet i skämskudden om jag såg mitt botoxade ansikte, där bara underläppen rörde sig samt tungan som flitigt rullade på överläppen för att verka sexig. Jag skulle gett mig utegångsförbud för resten av livet. Stackars Madonna. Stackars människor som vill vara så fascinerande så de förnedras utan att förstå det själva. Mitt tips till Madonna är att hon ska gå ut i naturen. Den är fascinerande den. Som till exempel idag när jag sitter ute i min lilla trädgård och skriver detta inlägg. På mitt staket har det varit en spindel som byggt sitt nät och i nätet har det fastnat något slags frö så det ser ut som ett garnspindelnät. En helt fantastisk skapelse, skapad av ett litet djur med åtta ben. Tråden de spinner med är starkare än ståltråd men mer töjbar än nylontråd. Det forskas för fullt för att kunna framställa denna superfiber uppfunnen av naturen, för dess egenskaper skulle vara lämpliga till en rad ändamål som till exempel kirurgi eller krockkuddar. Naturen fascinerar mig. Mer än Madonnas påkostade shower, mer än framgångsrika personer, mer än feta plånböcker…mer än allt annat om jag faktiskt tänker efter lite mer noggrant.
Vad fascineras du av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.