Jag kanske inte slutar måla definitivt, men jag tar paus.

Ibland är det bra att ta avgörande beslut. Att inte harva på i gamla hjulspår. Det har jag gjort nu. Tagit ett beslut. Hade ett trevligt och givande samtal med en genomtrevlig person som har lång erfarenhet och gedigen inblick i konstvärldens komplicerade korridorer. Inte för att jag gav mig in i konstens värld och trodde att det skulle vara enkelt, men jag hade förhoppningar om att det skulle vara lite mindre svårt att göra sig synlig och något smidigare att hitta en publik. Nu blev det inte så. Den supertrevliga personen gjorde klart för mig lite statistik, att det endast är 2% som kan leva på sin konst och som ”slår igenom” av alla konstnärer som finns i Sverige. Utbildade eller autodidakter, det är samma för alla. Han gjorde också klart för mig att han såg att jag kan måla, det var det ingen tvekan om, men sedan är det så mycket annat som ska stämma. Karin Bros slog igenom med sitt figurativa måleri efter hon fyllt 60 och det är svårt att sia om varför det hände just då. Slump, tid och hårt arbete är kanske några av ingredienserna. För mig har det känts en aning meningslöst på sista tiden att måla. Det har varit svårt att hitta motivation att fortsätta när jag ser målningarna stå och samla damm och när det känns så, så måste man gå vidare med något annat. Den supertrevliga personen tyckte dock att jag skulle försöka fokusera på skulpturerna då han tyckte att de hade ett säreget och personligt uttryck. Så, jag kommer en tid framöver endast fokusera på att exponera skulpturerna och låta penslarna vila. Porträttet ovan får sätta punkt för denna målande epok. Nu börjar nästa!

2 reaktioner till “Jag kanske inte slutar måla definitivt, men jag tar paus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.