Crazy Flower I Love You

Den här blomman valde att sätta sig på stammen istället för att som alla de andra tusen blommorna blomma ut på en gren. Visst förundras jag av de vackra blommorna som blommar på grenarna, men den som får mig att riktigt vakna till är den på stammen. Den valde en egen väg, den testade något nytt, den vågade bryta normen. Sånt gillar jag. Det som inte är förutsägbart, det som är annorlunda och inte anpassat, det som gör att man inte avstannar i utvecklingen och det som är obekvämt. Har förstått att många irriterar sig på Greta Thunberg. Har ingen aning varför hon väcker så starka känslor, men jag antar att det är för att hon inte är förutsägbar, för att hon är annorlunda, för att hon testar något nytt och för att hon vågar att bryta normen. När jag läser kommentarer om Greta vill jag helst inte höra till släktet homo sapiens, iallafall inte den grymma grenen som blottar sitt hat så urskillningslöst. Lyckligtvis finns det en human gren av homo sapiens som motpol till den grymma grenen och i en framtid kanske den grymma grenen mentalt har kommit ifatt den humana grenen som har intelligens nog att uppskatta blomman på stammen. Hoppas det kommer fler blommor på oväntade ställen och hoppas att träden får vatten i sommar.
Heja Greta. Heja blomman på stammen.
Ville bara få det sagt. Trevlig helg.

3 reaktioner till “Crazy Flower I Love You

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.