Porten till livet?

En förfallen port på sned med en dörr på glänt. En kollapsad brygga rakt ut i det iskalla vattnet. Det är en symbolisk bild av livet tänkte jag när jag promenerade förbi den idag i motvindar som letade sig rakt in i märgen. Vi föds helt ovetande till ett liv som det tar ett helt liv att förstå sig på, om vi nu ens någonsin kommer underfund med det. Lägger jag nu den obesvarbara frågan åt sidan och ägnar mig åt att vara där jag är just nu och skiter i varför, så blir det till slut en fråga om hur jag förhåller mig till denna tillvaro jag befinner mig i. Många gånger har jag gått in i portar som liknar den på bilden och hamnat i det svarta vattnet som förlamar hela kroppen av kyla. Där har jag krampaktigt försökt häva förlamningen och sprattlat förtvivlat för att hålla näsan över vattenytan. Till slut har jag hittat den lilla kvarvarande brygga som syns på bilden och kravlat mig upp igen. Det finns alltid hopp. Om man väljer att se det. Det var inte min första tanke att se hopp i detta scenario av förfall, men vid närmare titt så ser jag mer hopp än sorg och något som var. Det finns till och med två stolpar man kan använda sig av för att lättare dra sig upp ur vattnet! Ja det är lite av vad jag tänker på när jag går mina morgonpromenader.
Kan du se det hoppfulla i bilden?

4 reaktioner till “Porten till livet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.