Brinn, men bränn dig inte

Ibland måste jag stanna upp och fundera lite innan jag i vanlig Helenastil kastar mig in i något nytt. I dessa mellanlägen analys-stirrar jag oftast ut i intet och försöker förstå min samtid. Det blir svårare och svårare. Min devis, ”Krångla inte till det”, verkar omodern och långt ifrån en möjlig verklighet. Det verkar också som att förutsättningarna för att vara med och ”tävla” i denna skenande tillvaro så måste jag brinna för något så starkt att jag brinner upp. Sedan ligger jag där som en förkolnad rest och har svårt att få liv i det som en gång var jag. Låt mig vara lite mer tydlig och okrångligt kort exemplifiera vad jag menar.

Jippi, jag har en idé till en TV-dokumentär jag vill göra. Jippi, produktionsbolaget blev intresserade. Jippi, ett möte med dem om hur jag hade tänkt att den ska göras……Gulp, vaddå kändis som måste vara med? Vaddå hänga upp den på någon story? Vaddå cliffhanger/teaser/tävling/utmaning för att folk kräver det? Hallå?! Vi pratar om en seriös dokumentär där ÄMNET är huvudpersonen, inte kändisen som ska presentera den. Hallå? Hallå? Hallå vart tog ni vägen? ….Don´t call us, we call you.

Visst skulle jag kunna gå till flera andra produktionsbolag med min idé och stå där som en brinnande fackla och förklara min dokumentär som säkerligen skulle få många tittare (iallafall i min föreställningsvärld) om jag bara fick göra den som jag hade tänkt. Men det är så många parametrar som ska stämma och uppfyllas idag som nästan gör det omöjligt att genomföra en enkel idé. Det är så många osynliga ”måstekonton” som jag måste underkasta mig för att tillfredsställa alla marknadsundersökningar och statistik över vad människor ”därute” vill ha för att spendera tid framför TV:n och min tänkta dokumentär (och därmed stilla hungern för investerarna). Det kan hända att det är jag som är en looser men tänk om det inte är jag som är det utan alla människor ”därute” som berövas på min dokumentär? Och förmodligen inte bara min dokumentär. Hur många dokumentärer går vi miste om för att marknadsundersökningar och statistik förutspår vad det är vi vill ha? Hur många idéer och filmskapare brinner upp på vägen? Finns det statistik på det?

Visst kommer jag fortsätta brinna, men jag låter inte elden eskalera till en okontrollerbar eldsvåda. För då är det rökt.

6 reaktioner till “Brinn, men bränn dig inte

  1. Hej H. Jag har aldrig testat nåt sånt och vet inte hur det funkar. Men jag tänker att du har lärt dig nåt viktigt av första mötet som du kan ta med till nästa. Okej, nu vet du hur invändningarna låter, alltså vässar du dina argument. Vem lyckas första gången? På’n igen!! Hälsn K.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.