Historia skrivs inte längre. Den målas.

Har funderat på vad framtidens forskare kommer ha för fotspår att följa om ca 200 år när de ska skriva vår historia som sker nu. Idag skrivs inga fysiska kärleksbrev (eller brev överhuvudtaget) som skickas mellan intressanta eller kommande historiskt viktiga personer. Inga bläckpennsskrivna korrespondenser som är fullproppade med innersta tankar, kärlek och längtan eller uppbragda känslor i någon delikat fråga. Inga daterade pappersbrev skrivs med vacker handstil som är förseglade i kuvert med stämplade frimärken som kan hittas i en koffert på någon enslig vind någonstans. Idag skickas det miljontals sms, mejl och snabba åsikter på sociala medier som försvinner ut i tomma intet. Var och varannan är ”kändis” men oftast ”bara” för sina följare och communitys, inte för den breda allmänheten. Inte ens husen som byggs idag kommer hålla särskilt länge. Iallafall inte lika länge som Colosseum eller andra tusenåriga byggnader som fortfarande står kvar runt om i världen. Det finns heller inget tydligt mode som på 1700-talet, 1920-talet eller 1980-talet. 1980-talets mode var kanske det sista modet som var tydligt med sina breda axelvaddar och permanentade hår. Efter 80-talet har modet inspirerats av 50-talet, 70-talet osv men hur ser referensen ut ”så klädde vi oss på 2000-talet”? Tvingade mig att se mellofinalen i helgen och kunde konstatera att jag inte hade en aning om vad det var för artister som medverkade. Undrar om någon av dem kommer lyckas fylla någon arena världen över på egen hand? Fanns det någon blivande Madonna? Elvis? Prince? ABBA? Nä, det kändes inte så. Ingen av de som var med sa ”jag älskar att skapa musik” utan deras medverkan berodde mer på att de haft det jobbigt på något sätt och ville göra revansch eller också så var de något slags fenomen på nätet och därför med i Sveriges största musiktävling.
Detta är bara några allmänna funderingar som jag haft den senaste tiden och nu ska jag dela med mig detta i min blogg som antagligen inte heller kommer finnas i all evighet och när jag raderat den så är det som om den aldrig har funnits. Inte för att jag tror att någon kommer vilja forska om min historia om 200 år, men OM det skulle vara det så kommer iallafall mina målningar och mina bronsfigurer finnas kvar (kanske ett och annat bläckpennsskrivet kärleksbrev från 80-talet också…).

En reaktion till “Historia skrivs inte längre. Den målas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.