Harmoniska rum

Känner ”bliss” i ateljén

För några dagar sedan mådde jag så bra så jag trodde att nånting måste vara fel. Att det liksom var ett oroande tecken, lugnet före stormen och strax innan helvetet skulle bryta lös eller nåt. Men ingen storm visade sig och ingen katastrof skedde. Hela dagen förflöt i något slags ljust skimmer av harmoni. Ungefär så där som filmer brukar beskriva hur det är att vara i himlen. Fluffigt och vänligt. Förvånad ringde jag till min dotter på kvällen och förklarade vilken konstig känsla det var att en hel dag inte känna oro, obehag eller behöva hantera påflugna negativa känslor. Eller konstig…snarare en helt fantastisk känsla. Herregud är jag på väg att känna ”bliss” (salighet) eller vad är det som händer? Min yogalärare säger att när man känner ”bliss” så är det en djupare känsla än lycka och jag måste hålla med honom. Det här var bortom lycka som är svår att beskriva. Det måste vara yogan som delvis bidragit till denna härliga inre frihetskänsla. Yogan i den betydelsen att inte enbart att stå i komplicerade ställningar (asanas) utan övningarna med andningen och meditationen som jag utfört kontinuerligt. Eller också är det hormoner som far omkring eller bara nåt som hände, ungefär som en ”runners high” (det är iofs hormoner som är inblandade då). Vad vet jag? Min dotter avslutade vårt samtal skrattande, ”Man kan faktiskt må bra utan att det är nåt fel, knäppis”. Knäpp eller inte önskar jag er alla att få uppleva denna obetalbara blisskänsla…men Du kanske redan har hittat Ditt harmoniska rum för längesen?

3 reaktioner till “Harmoniska rum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.