Skatteverket får mig i fosterställning (obs!Har inget med asanas att göra)

Ingenting i världen kan få mig ur balans som skatteverket och ordet deklarationsdags. Trots att jag med glädje lämnar ifrån mig allt det hemska till en revisor så måste jag ändå liksom se till att alla fakturor och allt kommer till henne. Det innebär att riskmoment som skrivare, Bank-id och mejl måste fungera som det ska. Tro inte att det gjorde det. Hela dagen har varit som en lång mardröm. På det ska läggas att jag i morse upptäckte att en konstig hård knappnålsstor ”plupp” valt att göra besök på insidan av mitt pekfinger. Den sitter inuti fingret där en blodåder går. Blev inte så oroad förrän jag frågade en sjuksköterska på apoteket vad det kunde vara. Hon sa att hon aldrig sett något liknande tidigare, ”men det var bra att man kunde röra på den” och hon tyckte jag skulle kolla upp det. Jag sprang med andan i halsen direkt till vårdcentralen för att låta en läkare titta på det lite snabbt. Det gick inte för det måste ringa en sjuksköterska först innan man eventuellt får träffa en läkare och hon skulle ringa klockan 11. Mitt i mötet med min yogalärare (ska framöver skriva varför jag hade det) ringde sjuksköterskan. Snabbt förklarade jag min hårda plupp med en aning hysteri i rösten och när jag var klar sa hon de lugnande orden ”det där är inget farligt, du behöver inte oroa dig, den kommer försvinna snart”. Jamen varför kommer det såna där pluppar överhuvudtaget? Är det proppar eller vad är det och varför händer det? Hon kunde inte svara på det, men försäkrade att jag inte behövde oroa mig. Är den borta i morgon, frågade jag något lugnad. ”Det är inget farligt och den kommer försvinna om ett par dagar eller nån vecka, upprepade hon”(lite irriterad). Ja ni hör ju min obalans…skäms lite för att jag belastade sjukvården, men jag kan ännu inte använda yogans alla goda egenskaper och andas med magen när skatteverket hovrar ovanför huvudet. Dagen avslutade dock med ett väldigt trevligt möte med en gammal bekant från den tid då jag jobbade en period i Piteå. Vi pratade gamla minnen, gemensamma arbetskamrater och vänner och vad som hänt alla. Plupp/skatteverk/- och deklarationsproblematik fick vila och nu känns det som om jag har lite bättre balans.

*Asanas – Fysiska positioner inom Yoga


2 reaktioner till “Skatteverket får mig i fosterställning (obs!Har inget med asanas att göra)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.