Vad är väl en ensam jul…?Alldeles, alldeles…

Nu kan man väl slänga ut julen? Känns som adventsstakarna stått en evighet i fönstren. Jag trivs som bäst när det sker förändringar och när det är framåtrörelse. Den här julen var inte som någon jag varit med om tidigare. På självaste julafton satt jag ensam. Min man åkte iväg med kort varsel till Dubai med sin son. Han erbjöd mig att följa med, men jag valde att stanna hemma, för jag hade redan bestämt sedan länge att fira julafton dagen innan julaftonen med barnbarnet. Som jag tidigare skrivit så är de flesta relationer runt mig splittrade och då blir det alltid lite rörigt på dessa familjehögtider när alla nya konstellationer ska träffas hit och dit. Hur kändes det då att sitta ensam denna traditionella afton som är så laddad med förväntningar, mat, stress och gud vet allt? Det var faktiskt skönt. Jag gick min morgonpromenad som vanligt, jag åt en skinkmacka när jag kom hem. Tände ljus och en brasa och började skriva på min romancebok. Klockan tre kom min mamma förbi och fikade julkakor som hon bakat medan vi tittade på Kalles jul. När hon gått yogade jag en timme och så fortsatte jag att skriva. Någon gång tidigt på dagen hade jag tänkt bjuda in ”härsitterjagensampåsjälvajulaftonochingenbryrsigommig-känslan men ganska snabbt släppte jag den och fick istället en helt underbar dag. Mina dagar framöver kommer i stora drag se ut som på bilden ovan. Under en filt med datorn i knät och en kaffekopp i bakgrunden. Början av 2019 kommer till stor del bestå av skrivande (både blogg och bok). Självklart kommer jag följa upp mina utmaningar (total split och hitta gallerist) men jag kommer inte ägna så mycket tid åt att måla eller skulptera under skriveritiden. Det vill säga om jag inte plötsligt drabbas av abstinens eller får en extraordinär idé som jag MÅSTE genomföra (kommer dock följa mina inspirationsimpulser som jag brukar). Sedan är det väl onödigt att utöver detta nämna att jag självklart kommer gå mina dagliga promenader, träna och yoga som vanligt? Det hör ju liksom till rutinerna, ungefär som att äta och sova. 2019 kommer bli ett bra år. Det säger jag alltid om de nya åren som komma skall och för det mesta får jag rätt. Gott slut! Vi ses igen 2019!

6 reaktioner till “Vad är väl en ensam jul…?Alldeles, alldeles…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.