Min tomte på loftet och jag är helt överens

Det är inte för att jag stressar som jag inte bloggar så ofta som jag brukar utan det är för att jag inte stressar. Det är andra saker som jag prioriterar högre den här tiden och därför får andra saker ligga lite på vänt (hjärtinfarkter ökar med 37 procent på julafton enligt en studie som gjorts på Lunds Universitet). Julen ska vara extra fröjdefull och det åstadkommer jag genom att byta ut ”måste” till ”vilja”. Det är inte ett måste att ha med varenda traditionell maträtt på julbordet och det är inte ett måste att kunna luska ut alla vegetariska alternativ heller (måste påminna mig själv om det ibland faktiskt). Det är inte ens ett måste att anordna ett julbord. Sedan några år säger jag nej till ”måstejulbord”och går nu endast på de jag vill. För mig är det viktigt att inte förlora mig i måsten. Det är för att hålla ”tomtarna på loftet” i schack (bakgrunden till det uttrycket, att man är dum eller är tokig, är okänt enligt språkinstitutet). Vad jag däremot vill göra den här julen är att skriva på min nya bok (fantastiskt spännande och roligt), promenera (hör till min fasta dagsrutin), yoga (massage för själen), umgås med mina nära, sticka lite strumpor (utmaning), göra mina traditionella Mozartkulor (begärliga), se filmer och njuta framför brasan. Får jag en lucka i allt detta viljande, står närmast på tur, att blogga. Blir det inget mer inlägg innan jul vill jag önska er alla, mina trogna läsare, (och alla andra) en riktigt God vill Jul! 

2 reaktioner till “Min tomte på loftet och jag är helt överens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.