Kamp mot kramp

Ministrumpa

Som skapande är det inte alltid den kreativa hjärnan är överens med den ambitiösa hjärnan att hitta på något nytt just när man kommit på att man vill det. Precis i den situationen befinner jag mig i just nu. Min ambition kom på för några dagar sedan att jag borde nog skriva en ny bok igen. Nu tänkte jag anamma den genren som tydligen är hett efterfrågad på marknaden, nämligen Romance historier. Eller man kan också kalla genren för tantsnusk (vilket inte låter så trevligt så lägg inte så stor vikt vid att jag skrev det). Min hjärna har sedan jag kom på det gjort ett stort antal olika plotter. Den har tänkt och tänkt så att jag faktiskt har sett lite rök komma ut ur öronen. Det kändes ungefär som att jag stod och burnade mot asfalten och fastnade där. Det lossnade liksom inte. Hur svårt ska det vara att komma på en spännande story? En konflikt, en motsättning, en miljö och intressanta karaktärer som attraheras av varandra trots att det finns en massa hinder och när hindren är överkomna får de varandra och de lever lyckliga i alla sina dagar? Låter kanske enkelt men det är svårt. När jag brukar fastna i dessa lägen så gör jag något helt annat istället. Den här gången blev det att lära mig sticka strumpor. Det var inte heller så lätt men jag har lärt mig rätt mycket efter att ha fått börja om flera herrans gånger. Avig, rät, avig, rät, rät, rät, rät, rät….fel, ta upp. Börja om. Räkna rätt, maska av, maska på, tappa maska, ögla hit, ta ihop, svära, första varvet klart! Puh. När jag börjar få flyt och det bara är att sticka på så slår plötsligt Romance-hjärnan på. Ett scenario bryter fram mellan maskorna, karaktärer börjar prata och få röster (löper som en garntråd), en konflikt tornar fram (avig och rät), en story är på väg att födas (strumpan tar form). Tänk att stickning är så likt att skriva! Snart kanske jag kan få ner ett synopsis på papper. Men först ska jag snabbt göra klart den lilla strumpan till min lilla stumpa uppe i norr även om det innebär stickkramp. Stickkramp botar skrivkramp. Livet är en kamp med kramp men det går alltid att lösa! 

5 reaktioner till “Kamp mot kramp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.