Hellre en sten i skon än teknisk panik

Ja, jag har varit i panikläge i ett dygn. Min gamla mobils batteri orkade inte längre och jag blev tvingad att köpa en ny. Helst skulle jag bara vilja ta den nya mobilen, sätta igång den och fortsätta med mitt liv som vanligt. Men riktigt så enkelt är det ju inte. Allt ska överföras från den gamla till den nya, nytt bank-id måste fixas, swish ska bekräftas igen, man ska ta ställning till små rutor som dyker upp med frågor om saker ska vara aktiverat eller inte, lösenord ska kommas ihåg, iCloud ska involveras…Från sekunden jag fick den lilla lådan med den nya mobilen i handen ökade min puls (såg hur allt bara sa poff och alla veckor det skulle ta att rätta till allt). Försäljaren sa att det inte skulle bli problem och blev det problem fick jag komma tillbaka (det erbjudandet tror jag han ångrade) och visst blev det problem. Inom en timme var jag tillbaka i butiken och stormade in fullastad med sladdar och laddare, dator och gamla och nya mobiler i högsta hugg. Egentligen ska man boka tid för att få hjälp med dylika saker men den stackars försäljaren kände nog av min panik som osade starkt in i butiken innan jag ens hade parkerat bilen utanför. Vet inte vad som händer med mig när det kommer till tekniska frågor. Jag blir en annan person. Syret till hjärnan stängs av. Förklarade för honom lugnt men med en viss ansträngd (möjligtvis också lite hotfull) ton att jag kände mig kapabel att nita vemochvadsomhelst om inte det här löstes här och nu. Efter drygt två timmar och när en massa konstiga saker ”som aldrig brukar hända” (enligt försäljaren) hänt så var nya mobilen fylld med alla saker från den gamla. Nu var det ”bara” att fixa bank-id:et och lite annat fix innan jag kunde njuta av nya mobilen. Det var inte så ”bara”. Fick sitta i telebankens kö i 40 min innan jag kom fram då det konstaterades att jag var tvungen att söka upp en fysisk bank för att fixa allt. Där jag bor finns inte just den banken. Närmaste bank är åtta mil bort. Min puls som ännu inte återhämtat sig fick ytterligare en ökning. Trots att jag i går kväll långyogade kunde jag inte riktigt hitta lugnet. För att göra en lång historia lite kortare så lyckades jag idag med  Telebankens hjälp få mitt bank-id utan att åka åtta (16 mil tur och retur). Nu har pulsen återhämtat sig och är normal igen. Njuter av nya mobilen. Se bara vilken fantastisk kamera den har! Fångade Mor i morgonsolen i morse när hon hade fått en sten i skon. Hon tog av sig den och slängde ut stenen. Så enkelt borde alla problem vara att lösa. 

5 reaktioner till “Hellre en sten i skon än teknisk panik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.