Gallerister…jag är en guldåder

För ett antal blogginlägg sedan annonserade jag att något nytt skulle ske här och nu har jag äntligen bestämt mig för vad. Det är två utmaningar. Den ena handlar inte helt förvånande om konst och den andra (inte heller särskilt förvånande) om hälsa. Dessa utmaningar tänkte jag att ni ska få följa med på. Den första utmaningen kallar jag för ”Jakten på en gallerist”. Genom åren då jag har hållit på med mitt skapande så har jag från flera håll blivit uppmanad att ”skaffa” en gallerist. Nu, efter lite motstånd, så har jag tagit det till mig eftersom min starkaste sida inte är att marknadsföra mig själv och för att det vore lite roligt att få visa upp mina verk för en större publik. Ska jag vara ärlig så har jag redan kontaktat flera gallerister (per mejl) lite då och då men jag har aldrig fått något svar. Kan eventuellt bero på att jag gjort det halvhjärtat eftersom jag varit avogt inställd till att ha en, men nu är det annorlunda. Jakten har börjat. Har fått rådet av en superduktig kollega, Emilia Linderholm, (som gör fantastiskt fina målningar och som är otroligt driven och framåt OCH som redan har en gallerist) att istället för att bara skicka en förfrågan på ett mejl, söka upp galleristen personligen och visa upp vad jag gör. Så. Steg 1 är att försöka få kontakt med en gallerist så vi kan avtala ett möte. Om jag inte får svar är Steg 2 att helt random gå förbi det utvalda galleriet och hoppas på att galleristen befinner sig där just då. Steg 3 är att om jag får avslag söka efter en ny tills jag får napp. Nu ska jag vara ärlig igen. Jag har ingen ANING om hur sånt här fungerar med gallerier eller konstmarknaden överhuvudtaget. I min lilla okrångliga värld så målar jag en målning, eller skulpterar en skulptur. Jag visar upp konstverket och någon som gillar det köper det helt enkelt. Inget krångligt alls. Men det är uppenbarligen krångligare än så och nu ska jag alltså djupdyka i ämnet (Är beredd på att min blåögda syn på konstmarknaden kommer att få ett obehagligt uppvaknande…). Du är välkommen att följa med på min resa i galleristdjungelns komplicerade terräng. Har du tips eller förslag hur jag kan navigera i denna snåriga miljö så är du välkommen att höra av dig. Vill du dela denna jakt i dina sociala medier blir ingen gladare än jag. Första galleristerna ut är Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson som jag har kontaktat för ett möte. De har galleri både i Stockholm och i Umeå och de är ett av Sveriges mest framgångsrika gallerier (Ja jag siktar mot stjärnorna…). Återkommer så fort jag fått svar (om jag nu kommer få något!!) Utmaning nummer 2 återkommer jag till i nästa inlägg.

7 reaktioner till “Gallerister…jag är en guldåder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.