Längtan står i trappan!

De här sköna lite aggressiva tofflorna går jag förbi varje gång jag antingen går uppför eller nerför min trappa. Idag ska dess ägare stoppa sina gulliga små fötter i dem och gissa om jag längtar? Rätt svar, jo det gör jag. Längtan är en härlig känsla full av hopp och innerlighet. Det jag nu kommer skriva är ingen vetenskap, inte heller känner jag till någon forskning i ämnet, utan det är enbart mina egna filosofiska tankar. Läs noga, för nu ska jag ger er svaret till Ungdomens källa. Jag tror nämligen att det är längtan som håller oss fräscha och vitala. Jag ser alltid till att längta efter någon eller något. Om det så är efter nya avsnitt av ”The Crown” eller någon som står mig nära, så måste mitt liv innehålla en längtan. Något som gör att ögonen fastnar i en drömsk pose (gärna med lite glitter i) eller att ett litet pirr infinner sig i magen någon gång per dag. Ett liv utan längtan vore ett fattigt liv. De dagar jag inte råkar ha något att längta till (händer lyckligtvis väldigt sällan) tycker jag att min spegelbild ser betydligt gråare och skrynkligare ut och hela mitt väsen utstrålar meningslöshet och deppighet. Det finns självklart olika sorters längtan. Att längta efter att vinna en miljard kanske är en längtan som i de flesta fall leder till besvikelse eller att längta efter sådant man inte kan styra över eller göra någonting åt. Det är inte så föryngrande, snarare tvärt om. Nej, se till att längta efter små saker som att få gå och lägga sig i en nybäddad säng, tända en brasa, testa det nya spännande schampot, fika med en vän, sätta fötterna i ett fotbad. Mitt recept på evig ungdomskänsla och livsglädje är alltså att längta efter det lilla (jag totalvägrar skriva ”hitta det stora i det lilla”). BÖRJA LÄNGTA! Du har inget att förlora och det är helt ofarligt. 

En reaktion till “Längtan står i trappan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.