Stretch på dig!

Såg en dokumentär om Michael Jackson igår. Det var scener från repetionerna från ”This is it”, hans tänkta come back efter tio år. Det var filmat bara någon vecka innan han dog. This is it-turnén innehöll inte mindre än 50 konserter som sålde slut på fyra och en halv timme (tyvärr blev ju allt inställd eftersom han dog). Oavsett om man gillar eller inte gillar den musik han gjorde så var han oerhört musikaliskt begåvad och inte bara det. Svårt att tro att hans sköna moves så obehindrat utfördes av en 50-åring. Inte en stelhet i sikte. Vad jag förstod så hade Michael och hans dansare tillgång till balett och pilatestränare (och sjukgymnast) för att hålla sig smidiga och för att hålla sig skadefria. De såg verkligen till att hålla sin kropp mjuk och rörlig. Varför gör inte alla det? Vem vill gå omkring som ett kylskåp? Det är sånt som jag tänker på medan jag stretchar för att bli av med min onda höftböjare (som blivit betydligt mycket bättre!). Det gamla uttjatade ordspråket ”När du är frisk har du tusen önskningar, när du är sjuk har du bara en” stämmer verkligen. När man har ont vill man bara att det ska gå över. Oavsett om det är i själen eller kroppen. Kanske är det svårt att stretcha bort saker som skaver i själen och säkert går det inte att stretcha bort alla smärtor man kan ha i kroppen heller, men om man bortser från det så tror jag att de allra flesta mår bra av att tänja på sin kropp lite då och då. Kan vara bra att kunna knyta skorna även när man passerat 60! Så mitt lilla tips denna söndag är att du ska sträcka på dig lite extra varje dag så du håller liv i alla senor och muskler. Krångla inte till det bara för då blir det inte av. Stretcha kan du göra helt plötsligt mitt i vardagen och när som helst. Släng upp ett ben på köksbänken och böj dig framåt eller böj dig framåt med raka knän och sätt händerna i golvet lite då och då. Det finns massor av stretchövningar. Bara att googla och hitta det som passar dig! 

4 reaktioner till “Stretch på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.