Nischandets tyranni

FD2E3E6F-E6FA-44B2-95ED-6E82F2EEB295.JPEGI min ateljé har jag utsikt åt alla väderstreck utom mot söder. När jag tittar österut idag så ser jag svarta hotfulla moln som verkar ha parkerat ovanför min grannes hustak. Det är ruggigt men mysigt och regnet hänger i luften. Man kanske skulle tända en brasa och sätta sig i soffan och läsa en bok medan regnet som snart kommer välla ner utanför fönstret? Men så tittar jag mot väster. Där lyser solen från en blå himmel och jag tyckte jag hörde en vårfågel kvittra till. Brasan känns som en dum idé. Nu fick jag vårkänslor och en lust att gå ut och inhalera lite solmarinerad luft istället. Så förvirrande. Så många mixed feelings. Det är kanske så ”folk” känner när de är inne på mina sociala medier och på min blogg. De blir förvirrade för att jag inte skriver BARA om konst eller skriver BARA om hälsa. Jag har fått rådet av flera personer (socialamedieproffsar som vet hur man ska hantera allt för att lyckas, men även från helt vanliga människor) att ha ett konto på Instagram BARA om konst och ett annat konto som BARA handlar om hälsa. Sedan ett privat konto där jag visar allt som jag vill hålla privat BARA för mina vänner och släkt. Samma sak gäller på bloggen. Skriv en blogg BARA om konst och en annan som BARA handlar om hälsa. Inte vet jag. Det blir ju en massa konton att hålla reda på. Krångligt och opraktiskt. Själv har jag lite svårt för alla dessa nischade saker. Så stelt och stereotypt. Nä, in med det oväntade och överraskande. Inspirera det öppna sinnet istället för att kategorisera. Går jag in i en skobutik som visar sig även sälja väskor (eller ormar) så får jag knappast en inre kris och blir förvirrad för att jag inte vet vad det är för sorts butik jag gått in i. Det som möjligtvis kan hända är att jag blir mer intresserad av att köpa en väska (eller en orm….eller nä) än att köpa ett par skor som var min första tanke när jag gick in i skobutiken. Blir inte livet lite roligare om saker inte riktigt är vad man väntar sig eller om man blir berikad med saker utan att man ens visste att man kunde berikas av det (den meningen tål att läsas om några gånger)? Personligen tycker jag om att kastas runt lite från det ena till det andra. Blir fullständigt uttråkad och får en släng av depression av det förutsägbara. Tänk så häftigt att hamna i känslomässig turbulens bara genom att vrida huvudet mot två olika väderstreck. Det är vardagslyx.
Herrgud vad har jag gjort nu? Under vilken rubrik hamnar det här inlägget? Konst? Hälsa? Eller en helt ny kategori? Filosofi?

Förlåt om jag gjort dig förvirrad.

En reaktion till “Nischandets tyranni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.