Osvamp eller Oh svamp!?

IMG_5568En del går ut i skogen för att plocka svamp. Jag behöver bara gå ut på tomten så har jag denna grusväxande art som är på väg att ta över hela trädgården (HELA 189 kvm!). Fast jag tror att dessa små livskraftiga svampar är oätliga och är därmed ett slags ogräs…eller osvamp. De har säkert ett syfte att växa upp där i gruset men jag är för okunnig för att veta vad det är så jag plockar bort dem. Men tänk om det finns en god anledning att de finns där i mitt grus? Tänk om de är där för att rensa bort gifter som finns i gruset eller om de är ett tecken på att jag har ett rör som läcker? De kanske finns där för att varna mig och jag i min otacksamhet bara rycker upp dem och slänger allt i kompostkorgen? Ofta är jag för snabb att döma och missar därmed kanske många möjligheter som skulle leda mig till större kunskap och förståelse. Det är en insikt som jag förmodligen kan implementera i större utsträckning i mitt liv, men just nu fokuserar jag på dessa svampar. Någon av er kanske är visare än jag (iallafall i den här frågan 😁) och vet vad det är för något som poppar upp i mitt grus och varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.