Kom enkelt i säng med mig

IMG_5307Ingenting är omöjligt. Idéerna flödar. Succén är ett faktum innan ens idén finns på papper. Framgångarna är oändliga och man ser sin idé som en frälsning till världen. Så fungerar en entreprenörshjärna. Eller så fungerar min hjärna iallafall och jag kan nog kalla mig för entreprenör. Lyckad eller inte, jag är en entreprenör. För sex år sedan uppfann jag en produkt som jag trodde stenhårt på. Det var ett hjälpmedel som förenklade processen att bädda med påslakan. Ett ”bäddsnöre” som jag kallade för Pull Over. Jag designade, förhandlade med fabriker i Kina, byggde hemsida med kortbetalning, tog patent, tryckte upp T-shirts i olika storlekar där det stod ”Kom enkelt i säng med mig – Pull Over!”.  Så beställde jag hem 10 000 stycken ”Pullisar” från Kina. Innan lanseringen var jag lite oroad över att jag hade beställt hem för få och jag var också bekymrad över om jag skulle kunna leverera produkten i tid till mina kunder. Entusiastiskt förvarnade jag mina närmaste om att de kanske skulle bli tvungna att ställa upp (till och med jobba nattskift) vilket de gick med på. Så började jag lanseringen. Glädjande nog fick jag in en fin artikel i lokaltidningen och och och ….så hände inte så mycket mer. De övriga medierna hade svarat ”låter intressant, vi återkommer” om de svarat alls. Försäljningen gick trögt trots annonsering men inte gav jag upp inte. Nej då. Min vapendragare, Jim, och jag åkte runt och förevisade den genialiska produkten på hotell runt om i Sverige. Jag kontaktade Landsting och butiker som sålde lakan. Gensvaret var ljumt. Till och med IKEA kontaktade jag men de hade just slutat med att tillverka sina påslakan med hål i hörnen (vilket är en förutsättning för att Pullan skulle fungera) så det föll pladask. Försökte också få in bäddsnöret som en rolig och annorlunda ”give away” på olika lämpliga företag. Sval respons överallt. Säljsuccén uteblev. Efter att även ett välrenommerat PR-företag misslyckats med att marknadsföra och få ut min produkt blev mitt sista försök en höstmarknad. I piskande regn och isande blåst demonstrerade jag och Jim bäddsnöret. Tyvärr var de flesta besökarna mest intresserade av lakritsremmar och färgglada mobilskal och efter tio timmar hade vi sålt tre stycken. Lite nedslagen och nedkyld satt jag framför brasan och konstaterade att världen inte verkade vara redo för min genialiska uppfinning Pull Over. Totalt sålde jag tusen stycken så följaktligen har jag 9000 stycken kvar på vinden. Så här efteråt när jag tittar i backspegeln kan jag skratta åt det för jag ser glappet mellan verkligheten och entusiasmen. Vad jag däremot inte skrattar åt är min entreprenörshjärna. Den är jag stolt över, för fanns inte denna typ av hjärnor skulle vi förmodligen sitta och gnida två pinnar mot varandra för att få eld än idag och vem vet…snart kanske alla förstår att de måste ha ett bäddsnöre i sitt hem. Ungefär lika självklart som att alla har en dammsugare.

(Vill du köpa denna produkt får du kontakta mig…hemsidan är borta sedan länge…)

10 reaktioner till “Kom enkelt i säng med mig

  1. Helt galet underbart hur många missar har men inte gjort men man ger liksom aldrig upp jag ska berätta lite om missar jag g gjort när vi ses under hösten. men på det igen bara vi ger aldrig upp. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.