Byt skärmtid till charmtid

IMG_5297Vad är väl mer irriterande än att vara ute och fika med någon eller sitta i ett middagssällskap och hela sällskapet sitter med sina näsor inborrade i sina mobiler? ”Jag ska bara kolla…”, ”Det måste vi googla”, ”oj, jag måste svara på det här”, ”ursäktar du, jag måste ta det här”. Ett pling i mobilen och genast måste det checkas av. Neeeeej, egentligen ursäktar jag inte men jag säger aldrig ifrån (bara till mina närmaste som ständigt får höra mig tjata om att lägga ifrån sig mobilen). Ett möte med en person som inte kan låta bli sin mobil är ett meningslöst möte. Personen är ju någon annanstans och inte helt fokuserad på att vara i samma rum som det fysiska mötet pågår. Visst, självklart har jag också tagit fram min mobil när jag träffar någon men om jag gör det så gör jag det enbart för att den andra redan förstört mötet genom att ta fram sin mobil. I den senaste uppdateringen i min mobil tillkom det en ny rubrik i inställningar: Skärmtid. När jag gick in och tittade där så blev jag faktiskt förvånad över mitt eget användande av mobilen. Det irriterade mig självklart att allt registreras men när jag väl svalde det så blev det ganska intressant läsning över mitt beteende. Den totala skärmtiden visades och om jag vill kan jag få detaljerad information om var jag lägger min tid. Till min glädje var kreativitet och motionstaplarna höga men något som förvånade mig var att jag lägger väldigt mycket tid på sms (och spel, men det vägrar jag erkänna…). Egentligen tycker jag inte om sms. Det kan vara bra ibland men varför pratar vi inte med varandra istället? Sms-konversationer kan också gå snett ibland då man inte ”hör” röstläge och ton och väldigt obehagliga känslor kan uppstå samt förvirring. Autokorrekt har ett antal gånger gjort mina sms helt obegripliga och tyvärr har jag hunnit skicka iväg de innan jag upptäckt felet. Nä, nu ska jag, på grund av att jag tagit del av mitt skärmbeteende, dra ner på spelandet (har i stort sett redan slutat…) och börja ringa istället för att smsa. Avslutar med att visa hur fel en sms-konversation kan gå. Det utspelades mellan mig och min mor en sen kväll. Jag hade inga glasögon på mig när jag läste och jag trodde att det totalt hade slagit runt för henne!! Sällan har jag skrattat så mycket och länge (skrattar än idag åt det och det hände för två år sedan!).

IMG_9228.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.