När blir jag ett jag?

IMG_5268Intermission (namnet på min bronsskulptur på bilden ovan) fick i uppdrag att vara modell till omslaget på min bok ”Lyckans Bänk”. Figuren symboliserar bokens innehåll och huvudkaraktär, Evelina. En ung kvinna som nyfödd hittades på Östermalmstorg i slutet av 1800-talet. På en parkbänk låg hon inlindad i filtar. Det var kallaste vinter, minus 42 grader, och hon skulle med all sannolikhet ha frusit ihjäl om inte den ålderstigna adelsdamen Fröken Eternell hade räddat henne. Fröken Eternell blev Evelinas allt. I paradvåningen på Östermalm växte hon upp och hon fick utbildning, mat och kläder. Inget fattades henne och hon fick till och med göra många resor ute i stora vida världen. Men bara i fantasin. Evelina fick aldrig under sin uppväxt lämna lägenheten eller ha kontakt med andra människor. Evelina var nämligen Fröken Eternells stora hemlighet för omvärlden och ingen annan visste att Evelina existerade. En dag försvinner Fröken Eternell och Evelina upptäcker på ett annorlunda sätt världen utanför. Inte minst upptäcker hon sitt eget väsen genom att kidnappa andra människors identiteter för att försöka definiera sig själv. Men vem är man och vem blir man om man aldrig har fått spegla sig i andra?

Vill du köpa boken så kostar den 100 kr plus frakt. Vill du köpa skulpturen handlar det om lite andra summor. Om du är intresserad så kan du i båda fallen skicka mig ett mejl. Vill du läsa några recensioner så tryck på länken nedan!

Lyckans Bänk Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.