Perspektivsvinstmiljonär

IMG_5207.jpgNär jag hittade den här lappen från min dotter för 23 (gulp) år sedan så noterade jag den antagligen bara lite snabbt och tyckte att den var gullig. Det fanns ingen tid att uppfylla hennes önskan just då för jag var tvungen (tyckte jag då iallafall) att prioritera annat. Heltidsproducent på radion, filminspelningar, deadlines och ett energislukande privatliv samt ett alldeles för stort fokus på att förverkliga mig själv stal all uppmärksamhet från min dotter. Skulle jag hitta den där lappen idag på köksbordet hade mitt hjärta totalt smält ihop och jag hade ställt in allt annat, vilken deadline det än var, och gått iväg med henne på Lekvaryhuset. Som tur är så sparar jag allt som skrivs till mig. När jag hittade lappen för något år sedan vid någon flytt så bestämde jag mig för att rama in den. Dels för att den är helt oemotståndlig men dels också för att påminna mig om att perspektiv förändras hela tiden. Det som kändes viktigt igår kanske inte är lika viktigt idag beroende på att tid har gått. Vatten flyter ständigt under broarna och saker kommer i helt andra ljus med tiden. Det är kanske så vi bygger vår erfarenhet och blir visare med åren? Vi får perspektivsvinster. Nu är det ju så att vi inte kan vrida tillbaka klockan och göra det vi kanske borde ha gjort eller ha ogjort det vi inte skulle ha gjort. Det är bara att gilla läget och inte hålla på med ånger och sånt för det är lönlöst och helt bortkastad tid. Nä det gäller att göra det man kan just nu. Lekvaryhusets besök med min dotter är idag utbytt mot shopping, fika på stan och soffsittning med uppdragna ben i mysbyxor och prata tills ögonen faller igen. Däremot kanske min dotterdotter önskar att gå på Lekvaryhuset någongång och skulle hon uttrycka den viljan så kommer det bli min första prioritering och jag kommer göra det med innerlig glädje. Allt har sin tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.