Mitt namn är Bulle. Kanel Bulle.

IMG_5203Medan matfixeringen pågår i media om vad man ska äta och inte och medan mattrender kommer och går så tuffar jag som vanligt på med mina matvanor. Mycket växtbaserat, ekologiskt, fisk, kyckling och kött ibland, sällan raffinerade råvaror och för det mesta hemlagat (kan faktiskt hända att jag äter på restaurang om andan faller på). Vitsigt nog tar jag de flesta rapporter som basuneras ut i media och matstudier som publiceras med en nypa salt. Därmed inte sagt att jag ignorerar forskning i ämnet, men jag ter mig lugn och sansad inför de senaste sensationella rönen. Det gäller både till vissa matvarors ”bevisade” superkrafter och till alla märkliga dieter som ska göra oss friskare, smalare, lyckligare och hälsosammare. Ju mer jag matas (också ganska vitsigt) med en allt snabbare matkarusell i form av kokböcker, krigsrubriker med nya supermatsrön, tidningar och TV fyllda med smilande kockar och enkla recept (fast de flesta är invecklade), desto mer förankras jag i mitt okomplicerade förhållningssätt till mat.

  1. Krångla inte till det.
  2. Ät allt och varierat.
  3. Inte för mycket.
  4. Inte för lite.
  5. Njut.
  6. Lägger du sedan till lite rörelse varje dag så finns goda förutsättningar att må bra.

Igår bakade jag bullar trots att en bulle kanske inte innehåller de allra hälsosammaste ingredienserna. På den ”onyttiga” sidan står fettet som sägs täppa till alla artärer, det vita sockret som de är bombarderade med och slutligen, dietisternas värsta fiende, vitt mjöl. På ”nyttiga” sidan står Ceylonkanel, ägg och en stunds underbart välbefinnande för smaklökarna (oftast delad med vänner som känt doften av nybakade bullar och som poppat förbi). Skulle jag vara en fanatisk hälsoivrare skulle mina älskade kanelbullar aldrig bli bakade. Tursamt nog är jag ju inte fanatisk och jag äter med glädje en bulle då och då. Fanatism är en långt mer farlig ingrediens än en bulle med lite socker, fett och vitt mjöl. En bulle berikar livet. Så det så.

En reaktion till “Mitt namn är Bulle. Kanel Bulle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.