Kick On

A521D871-F2C8-4709-BDD8-96F1F73C56B4.JPEGDags att förbereda för vintern. Noterade idag att det börjar vara mörkt nu när jag vaknar och att fåglarna har tystnat. Det är en helt annan stämning i luften och på min morgonpromenad ser jag tråkigt nog inte lika många som är ute och går. De tuffa 90+ damerna med vitt hår som simmade i Mälaren varje morgon har lagt baddräkterna på tork till nästa säsong. Nu väntar stearinljusens och brasornas tid och igår fick jag min årliga leverans av björkved. Ett perfekt gympass att först lasta av pallen och sedan stapla. Kasta, bära, stapla. Kasta bära, stapla. Hösten är min absoluta favorit av årstider. Klar luft, vackra färger, regn och rusk, mörka myskvällar framför brasan men framför allt också för att hjulen åter har börjat snurra igen och att nya friska och pigga idéer föds och gror. Nu är jag inte kopplad till någon arbetsplats som har Kick-offer utan jag kör på  som vanligt året runt. Kick on helt enkelt. Hösten och vinterns mörker och kyla är inga komponenter som påverkar mina promenaders frekvens. Finns ingen anledning att skylla på olika väderlekars tillstånd för att stanna hemma i soffan. Det finns få saker som är så njutbara som att ge sig ut i spikregn och storm eller krispiga minusgrader och sedan komma hem och torka upp och värma sig framför brasan. Hitta ljuset inom dig så ska du se att mörkret utanför inte har någon betydelse.
Det var allt. För idag iallafall.

 

2 reaktioner till “Kick On

  1. Hösten är härlig med sin höga luft och man blir lite mer klarsynt då man vistas ute i den luften, lättare att andas helt enkelt! Jag har slutat med ved, det blir så otäck rök som slår ned hos grannar och jag vill ha en bra relation till dessa! Det är fint att skriva som man känner och så gör jag också ibland…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.