Dr Jämmer och Mrs Hype

E834861F-64BD-486B-B3F2-FC89E366563ESvart eller vitt. Varmt eller kallt. Ljust eller mörkt. Skarpt eller suddigt. Motsatserna gör livet dynamiskt. Det gäller att hålla balansen så gott man kan mellan alla dessa svårstyrda element. Själv har jag med åren blivit bättre på att inte dyka så djupt ner i mörkret när det kommer och följaktligen flyger jag inte alls lika högt när ljuset kommer tillbaka. Ibland kan jag sakna euforin jag upplevde förr men jag saknar knappast det miserabla mörkret som var då. Nu låter det kanske som att jag lever i en konstant grå tillvaro, men nejdå, mina ups and downs existerar ännu men inte med lika stora kontraster. Det här kanske kan missuppfattas men jag har även lärt mig uppskatta mörkret (iallafall i efterhand) för jag måste erkänna att i mörkret skapar jag mer innerligt. Om jag skriver under en mörkerperiod kommer formuleringarna ur en skattkista från havets mystiska botten och kombinationerna mellan orden hittar nya nivåer och dimensioner. Gör jag musik springer tonerna ur en för mig okänd källa och i ateljén händer allt av sig själv som om jag är under någon annans våld. Visst skapar jag även i ljuset när allt känns bekymmersfritt, härligt, lätt att leva och när tankarna flyger iväg mot ”alltärmöjligtochframgångslandet” men det är på ett helt annat plan. Ungefär som att äta när man redan är mätt eller som att gå på toa utan att man blivit kallad utan bara för att man borde. Mina metoder för att hålla hälsosam balans i mörkret är långa promenader, styrketräning (hemma i mitt fall med hantlar, kettlebell, gummiband och kroppsvikt bl.a) och att acceptera att tillståndet finns där och försöka få ut det bästa av det. Det jag med all intellektuell säkerhet vet är ju att det inte är bestående och att det kommer förändras. Överraskande nog (trodde aldrig jag skulle skriva detta) så har yogan jag går på två gånger i veckan haft väldigt positiva konsekvenser på min lindansande cirkusartist inom mig. Så uppradat ser mina tips ut som följer:

Långa promenader
Styrketräning
Accepterande
Yoga

3 reaktioner till “Dr Jämmer och Mrs Hype

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.